Kolumne

RJEČNIK JUNAKA POP KULTURE: Mitch Buchanan - čuvar plaže

Mitch Buchanan je slavni lik iz veoma popularne serije “Čuvari plaže” (Baywach) iz devedesetih godina prošlog vijeka. Serija se prikazivala od 1989. do 2001. godine na američkim TV kanalima.

FOTO: EMANTLEMEDIA NORTH AMERICA
FOTO: EMANTLEMEDIA NORTH AMERICA

Prva sezona se prikazivala na NBC kanalu, ali je bila otkazana zbog slabe gledanosti i visoke cijene produkcije. Međutim glumac David Hasselhoff koji je tumačio lik Mitcha Buchanana je riješio da preuzme produkciju u svoje ruke, jer je vjerovao u komercijalni potencijal projekta. Hasselhoff je uložio svoj novac i nastavio snimanje serije, koja je već iduće godine doživjela planetarnu popularnost.

Iz popularnih “Čuvara plaže” nastale su serija “Noćni čuvari plaže” i film “Čuvari plaže Havajsko venčanje”. Radnja serije se dešava u Los Anđelesu i prati život mladih spasilaca na jednoj od velikih gradskih plaža. Jedan od tvoraca serije Gregory Bonan je radio kao spasilac na losanđeloskoj plaži i po njegovim anegdotama nastala je pomenuta serija.

U deset sezona serije, na plažama u Kaliforniji, kasnije Havajima, ekipa spasilaca predvođena Mitchom Buchananom , susreće se sa nedaćama poput zemljotresa, napada ajkula, terorista koji prijete nuklearnom bombom, suludih serijskih ubica itd. Mitch Buchanan je lijepi, mladi, nabildovani spasilac preplanulog tena sa mačo pogledima na svijet.

Ljepotice koje dolaze na plažu iz epizode u epizodu uvijek padaju na njegov šarm, a među njima su vruće čuvarice poput seks bombi Pamela Anderson, Karen Electra, Jasmin Blyth, Alexandra Paul, Erika Eleniak, Gina Lee Nolin, Donna Derico i druge.

Uz likove Jamesa Bonda, tajnog agenta i Charlieja Harpera iz serije “Dva i pol muškarca”, Mitch Buchanan spada u najveće serijske zavodnike svih vremena.

Prihvati notifikacije