Magazin

Doručak za koji mislimo da je zdrav i svi ga jedemo zapravo strašno goji

Stručnjaci za ishranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može da znači i da li ćete željenu liniju uspjeti da održavate ili ćete se pak gojiti – nesvjesni u čemu je problem.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
ilustracija

Kako piše eatthis, postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima kajgana.

Prije svega, stručnjaci podsjećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi da smršaju. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranljive materije kojih nema u mnogim namirnicama.

Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – sa puterom ili sa mnogo ulja.

Ako u jaja, recimo, stavite putera i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više.

Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako poslije izgube kilograme nakon što izbace puter.

Dakle, jaja ne treba isključiti iz ishrane, dovoljno je da pri pripremi tavu samo malo naprskati uljem. Tako nećete pretjerati s kalorijama, a imaćete odličan doručak.