Magazin

Nešto drugačije, a razveselit će i najzahtjevnija nepca: Napravite supu od graška i mente

Recept za supu od graška oduševit će vas i osvježiti. Dodatak mente ovom jelu unosi neočekivanu notu koja će razveseliti i najzahtjevnija nepca.

supa od graska i mente
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE - SPAR DOBAR TEK

Priprema:

Rastopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte otprilike pet minuta, a zatim dodajte i grašak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac i pustite da lagano zavrije. Sa stabljike mente skinite listove i stavite ih sa strane.

Pročitajte još

Stabljike stavite u tavicu i pustite da ponovno zavrije. Pokrijte i kuhajte još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan. Maknite s vatre, izvadite stabljike mente i stavite unutra listove. Ubacite u blender ili izradite štapnim mikserom u kremastu supu. Vratite u tavicu, posolite i popaprite. Možete poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha.

Sastojci:

100 g maslaca, crveni luk, kg zaleđenog mladoga graška, 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca, svežanj svježe mente, sol, papar, kiselo vrhnje

Izvor: Faktor/24.sata.hr