Magazin

Brzinske lepinje od 3 sastojka: Kad nemate hljeb kod kuće, a želite svježe i vruće pecivo

Sami možete lako napraviti samodizajuće brašno.

FOTO: MYCOOKINGJOURNEY.COM
FOTO: MYCOOKINGJOURNEY.COM

Kad ste zaboravili kupiti hljeb ili želite domaće pecivo, a kod kuće imate brašno, mlijeko i majonezu, napravite ove brze lepinje.

Pročitajte još

Glavni sastojak je samodizajuće brašno koje možete sami pripremiti.

Zamijesite tijesto, ne morate čekati da se digne, a lepinje će biti na vašem stolu za manje od pola sata, piše Skuhaj.hr.

Sastojci

6 kašika majoneze

240 g samodizajućeg brašna

240 ml mlijeka

Priprema

Pomiješajte brašno, mlijeko i majonezu.

Umijesite tijesto i podijelite na jednake dijelove.

Oblikujute loptice i malo spljoštite rukama kako biste oblikovali lepinje.

Poredajte u pleh koji ste premazali uljem i pecite lepinje u zagrijanoj peći na 200°C oko 15-20 minuta.