Magazin

Recept za brze lepinjice od samo 4 sastojka: Mekane, tople i apsolutno preukusne

Miješenje tijesta uglavnom zahtijeva kako spretnost u kuhinji, tako i čekanje da tijesto naraste.

FOTO: PRINTSCREEN KURIR
FOTO: PRINTSCREEN KURIR

Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.

Za pripremu ovih lepinjica mjera je čaša od jogurta ili kiselog mlijeka – 180 mililitara.

Sastojci:

čaša jogurta

2 čaše brašna

kesica praška za pecivo

so

Priprema:

Naspite brašno, dodajte mu prašak za pecivo, jogurt i prstohvat soli, pa sve dobro izmutite varjačom. Oblikujte lepinjice, redajte ih u podmazan pleh, pa svaku na vrhu zasijecite nožem u obliku plusića. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Po želji, prije pečenja lepinjice možete da pospete susamom, kimom, origanom, sušenim bosiljkom ili krupnom morskom solju, ali su ukusne i bez ikakvih dodataka.

Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima ili da ih poslužite umjesto hljeba uz doručak, ručak ili večeru.