Magazin

Jeste li probali ovaj recept? Kajgana na drugačiji način

Možete jesti jaja i svako jutro, ali ona ne moraju biti pripremljena uvijek na isti način.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Naravno, dok još niste sasvim otvorili oči, nećete se baviti ni vaganjem namirnica ni eksperimentiranjem sa sastojcima, ali to ne znači da ne možete probati nešto novo i jednostavno.

Kajgana s curryjem priprema se kao i obična kajgana, ali će vas nova kombinacija okusa osvojiti. Curry će jajima dati sasvim novi okus, a kiselkasta rajčica lijepo će uravnotežiti sve arome, prenosi Pun kufer.

Sastojci:

– Broj jaja po želji

– 1/4 šoljice mlijeka ako stavljate 8 jaja

– malo curryja

– soli po želji

– malo papra

– malo mljevenog kardamoma, po želji

– 2 komada paradajza, narezane na ploške

– 2 paprike, narezane na prutiće, po želji

– ulje

Priprema:

1. U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, curry, sol, papar i, po želji, kardamom.

2. Uljem namašćenu tavu stavite na srednje jaku vatru. Ulijte jaja i miješajte dok se kajgana ne počne zgušnjavati.

3. Pobacajte svježe povreće po jajima i poslužite s hljebom ili tostom.