Naravno, dok još niste sasvim otvorili oči, nećete se baviti ni vaganjem namirnica ni eksperimentiranjem sa sastojcima, ali to ne znači da ne možete probati nešto novo i jednostavno.
Kajgana s curryjem priprema se kao i obična kajgana, ali će vas nova kombinacija okusa osvojiti. Curry će jajima dati sasvim novi okus, a kiselkasta rajčica lijepo će uravnotežiti sve arome, prenosi Pun kufer.
Sastojci:
– Broj jaja po želji
– 1/4 šoljice mlijeka ako stavljate 8 jaja
– malo curryja
– soli po želji
– malo papra
– malo mljevenog kardamoma, po želji
– 2 komada paradajza, narezane na ploške
– 2 paprike, narezane na prutiće, po želji
– ulje
Priprema:
1. U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, curry, sol, papar i, po želji, kardamom.
2. Uljem namašćenu tavu stavite na srednje jaku vatru. Ulijte jaja i miješajte dok se kajgana ne počne zgušnjavati.
3. Pobacajte svježe povreće po jajima i poslužite s hljebom ili tostom.