Magazin

Odličan recept: KUGLOF MEDENJAK koji se sprema za bukvalno 5 minuta

Kuglof je savršen izbor za doručak ili večeru, odlično rešenje za užinu, a lako se pravi.

FOTO: SLATKI SVIJET
FOTO: SLATKI SVIJET

Zbog specijalnog kalupa, kuglof je kolač koji odmah dobija neodoljiv oblik, pa ga je vrlo jednostavno pripremiti. Osnovni recept potiče još iz 17. veka, a vremenom su u njegov sastav ušli lomljena čokolada, kandirano voće, sjeckani lješnici.

 Uz prelive koji još više mogu naglasiti formu ove poslastice, idealna je uz šoljicu jutarnjeg ili popodnevnog čaja ili kafe.

Sastojci:

1 šolja brašna

3 kašičice šećera

2 kašičice cimeta

2 kašičice kakaa

1 šolja kisele vode

1 kesica sode bikarbone

3 kašike džema od kajsije

100 grama crne čokolade

malo biljnog margarina ili putera

Priprema:

Staviti sve sastojke osim margarina i čokolade. Dobro promešati i sipati u kalup za kuglof.

Peći na 200 stepeni pola sata.

Dok se peče, otopiti čokoladu sa margarinom. Kad je kolač gotov premažite ga džemom od kajsije, a potom prelijte čokoladom.

Prijatno! Pišite nam kako vam se dopalo.