Magazin

Lagane, a zasitne: Imamo recepte za tri salate s piletinom

U toplije dane najviše volimo jesti lagane salate koje su zasitne i ukusne, a upravo su takve ove salate s piletinom.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Sve se više bližimo ljetu, a ako i tebe iz dana u dan muči ono “što ćemo sutra jesti” pitanje, na pravom si mjestu. Poznato je da tijekom toplijih mjeseci baš i ne volimo previše vremena provoditi u kuhinji, za štednjakom i nad pećnicom, pa su zato brzi i jednostavni recepti kao stvoreni za ovo doba godine. A najbrži i najjednostavniji ručkovi su zasigurno lagane salate kao stvorene za vruće dane pred nama.

Osim što su zdrave, hranjive i lagane, ove salate gotove su u tren oka, a jedino što moraš ispeći je komad piletine koji ćeš dodati svojim salatama kako bi ih podigla na novu razinu.

Salate s piletinom obavezne su za ljeto, a osim što ih možeš jesti svježe, bit će jednako ukusne ako ih zapakiraš i poneseš na posao. U nastavku pronađi tri jednostavna recepta za najukusnije ljetne salate s piletinom.

Sastojci:1 pileća prsa60 ml balzamičnog octa2 žličice senfa2 žličice meda2 luka1.5 žličica soli1 žličica papra100 ml maslinovog ulja5 rajčica1 zelena salata1 svježi krastavac50 g cherry rajčicapola avokada1 tikvica

Priprema:

U zdjeli pomiješaj ocat, senf, med i luk, a zatim dodaj malo ulja i papra. Na tavici ispeci piletinu koju si prethodno začinila solju i paprom, a zatim ju nareži na trake. Na istoj tavici ispeci i tikvice. Pomiješaj zelenu salatu u velikoj zdjeli i dodaj preljev, a zatim dodaj i narezane krastavce, cherry rajčice, piletinu, tikvice, rajčice i avokado po želji. Promiješaj i posluži.

Cezar salata s piletinom

Sastojci:2 pileća prsa1 limun2 češnja češnjaka100 ml maslinovog ulja250 g tostiranog kruha (narezanog na komadiće)100 g parmezana1 žlica majoneze1 žličica senfa2 zelene salate

Priprema:

Na tavici ispeci piletinu i začini ju limunovim sokom, češnjakom, uljem, solju i paprom. U međuvremenu, napravi preljev za salatu i to tako da češnjak zgnječiš u pastu, dodaš parmezan, sok od limuna, majonezu, senf i postupno umiješaš 4 žlice ulja. Pripremi salatu i polij ju preljevom, a zatim dodaj piletinu, prethodno tostirani kruh koji si narezala na sitne komadiće i preostali parmezan te sve skupa dobro promiješaj.

Salata s piletinom i breskvama

Sastojci:400 g pilećih prsa3 žlice maslinovog ulja4 breskve narezane na četvrtine4 žličice octa po izboru1 žlica meda50 grama nasjeckanih oraha110 g zelene salate100 g feta sirapola ljubičastog luka1 nasjeckani čili (po želji)

Priprema:

Na zagrijanoj tavici ispeci pileća prsa koja si narezala na trakice, a zatim ih ostavi sa strane da se ohlade. U istoj tavici zatim ispeci breskve, na malo ulja, i začini paprom. Peci jednu do dvije minute sa svake strane. Pomiješaj preostalo maslinovo ulje, ocat, med i čili i time zatim polij salatu i na vrh salate posloži kriške piletine, luka i breskve i pospi fetom. Prelij preostalim sokom od pečene piletine i dodaj nasjeckane orahe ili neke druge orašaste plodove.