Magazin

Ukusno i slasno: Napravite sjajan recept za paprike punjene sirom i povrćem

Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju.

FOTO: NESTLE.HR
FOTO: NESTLE.HR

Umjesto mljevenim mesom, paprike napunite sirom i povrćem. Napravite pire u koji ćete dodati patlidžan i sir i ovom smjesom napunite paprike. Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju.

Pročitajte još

Sastojci:

tri-četiri paprike;

jedan crni luk;

jedan-dva patlidžana;

jedna čehna bijelog luka;

450 g krompira;

dva kašike putera;

50 ml mlijeka;

200 g tvrdog sira;

malo origana.

Priprema:

Isijecite paprike na polovine i očistite od sjemenki. Propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte sitno sjeckani patlidžan. Posolite i pobiberite, pa dodajte mljeveni bijeli luk i promiješajte.

Kuhajte još sedam-osam minuta.

U šerpi skuhajte krompir, pa procijedite, dodajte puter, mlijeko i ispasirajte. U pire krompir dodajte i proprženi patlidžan s lukom, kao i rendani sir (100 g) i sve lijepo sjedinite.

Zatim napunite paprike i poredajte ih u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C oko četrdeset minuta. Nakon toga bogato pospite rendanim sirom i origanom, pa pecite još pet minuta.