Toliko se brzo i lako prave da ćete se i sami uveriti, a veoma su ukusne.
Potrebni sastojci:
3 čaše (od jogurta) brašna,
1 čaša jogurta,
1/2 čaše ulja,
1 prašak za pecivo,
malo soli,
1 jaje za premazivanje tijesta.
Bitno je da za mjere koristite istu čašu ili šolju.
Nadjev:
salama sječena na kockice,
kečap,
rendani trapist,
origano.
U principu, stavite u nadjev sve što volite.
U jednu posudu stavite brašno, zatim prašak za pecivo i sve ostale sastojke (osim jajeta) promiješajte mikserom (nastavcima za tijesto), a zatim rukom. Na brašnjavu podlogu istresite tijesto, razvite ga i čašom sa širokim otvorom ili većim okruglim kalupom za kolače vadite krugove od tijesta. Treba da budu dovoljno veliki da možete da nadijevate pizza bombe. I tijesto ostavite debljine oko 1 mm.
Istresite na sredinu malo kečapa, dodajte origano, salamu, trapist. Tijesto pokupite na sredinu, kao mali džak i okrenite tako da ravnija strana bude gore. Redajte pizza bombe u podmazanu tepsiju. Umutite jedno jaje i premažite ove slane zalogaje. Na vrh stavite još malo origana ili bosiljka. Pecite oko 10 minuta, dok tijesto ne porumeni, pišu kreativnirecepti.