Magazin

Čoko keksići sa puterom: Brza poslastica za ljubitelje slatkiša

Za hrskavi i preukusne keksiće sa čokoladom potrebno vam je malo volje i truda. Idealno ih je poslužiti uz mlijeko, kafu ili čaj.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Sastojci (za 12 osoba): 220 g putera, 150 g šećera, 200 g smeđeg šećera, 2 jajeta, 420 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica soli, 2 kašičice vanilin šećera i 350 g čokolade za kuhanje.

Priprema:

Rernu zagrijte na 175 stepeni.

Puter sobne temperature, šećer i smeđi šećer umutite dok ne posvijetli.

Dodajte jedno po jedno jaje, pa između svakog dobro umutite.

Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer, pa miješajte dok se dobro ne sjedini, prenosi N1.

Čokoladu krupno nasjeckajte i umiješajte. Po potrebi malo sačuvati za dekoraciju na vrhu.

Stavljati po jednu do dvije kašičice tijesta u tepijsu obloženu papirom za pečenje. Pazite da ima dovoljno prostora između svakog keksa jer narastu tokom pečenja.

Na vrh svakog keksa utisnute nekoliko komadića čokolade i pecite u rerni između 12 i 14 minuta ili dok ne porumeni.

Nakon pečenja odmah ih premjestite na rešetku da se ohlade.

Prijatno!