Jesen već daje svoje naznake, a mi vam donosimo zanimljiv recept uz laganu poslijepodnevnu kaficu.
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
7 kašika ulja
9 kašika vode
3 kašike kakaa
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Glazura:
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Odvojimo bjelanca od žumanaca. Izmiksamo bjelanca u jednoj posudi, a žumanca sa šećerom u drugoj. Žumancima dodamo ostale sastojke i izmiksamo te na kraju kuhačom umiješamo bjelanca.
Smjesu ulijemo u tepsiju kojoj smo namazali i pobrašnili samo dno, rubove ne. Stavimo peći oko 25 minuta u prethodno zagrijanu rerni na 180 stepeni.
Kad se kolač dobro ohladi, krećemo na izradu glazure. Na pari rastopimo čokoladu u slatkom vrhnju i prelijemo preko biskvita. Ostavimo kolač da odstoji preko noći u frižideru i drugi dan ga režemo, piše Coolinarka.