Magazin

Ne znate šta za doručak? Predlažemo burritos

Burritosi su izvrsni za užurbana jutra jer ih je lako ponijeti.

FOTO: MITCH MANDEL I THOMAS MACDONALD
FOTO: MITCH MANDEL I THOMAS MACDONALD

Uzmite veliku tortilju i napunite je kobasicom i sirom, i čeka vas grubo buđenje.

Potrebno:

1⁄2 kašike maslinovog ulja

2 veze kuhane pileće kobasice, na kockice

1 crveni luk, narezan na kockice

6 jaja, lagano istučena

So i crni biber po ukusu

4 tortilje od cjelovite pšenice

1 šolja crnog graha, ispran, ocijeđen i zagrijan

1⁄2 šolje isjeckanog sira

1 avokado, bez košpica, oguljen i narezan

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili tavi na umaku na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i luk; kuhajte 5 minuta ili dok lagano ne porumeni. Smanjite vatru.

Ulijte jaja u tavu. Kuhajte polako, neprestano miješajući drvenom kašikom dok jaja ne postanu čvrsta, ali još uvijek vlažna.

Maknite s vatre, začinite solju i biberom.

Tortilje zamotajte u vlažne papirnate ručnike i zagrijte u mikrovalnoj 45 sekundi. (Ili ih zagrijte pojedinačno na suhoj tavi dok ne postanu tople i lagano prepržene.)

Jaja, grah, sir i avokado podijelite među tortilje. Smotajte, a svaki burritos prelijte salsom, piše streamerium.com.