Uzmite veliku tortilju i napunite je kobasicom i sirom, i čeka vas grubo buđenje.
Potrebno:
1⁄2 kašike maslinovog ulja
2 veze kuhane pileće kobasice, na kockice
1 crveni luk, narezan na kockice
6 jaja, lagano istučena
So i crni biber po ukusu
4 tortilje od cjelovite pšenice
1 šolja crnog graha, ispran, ocijeđen i zagrijan
1⁄2 šolje isjeckanog sira
1 avokado, bez košpica, oguljen i narezan
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi ili tavi na umaku na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i luk; kuhajte 5 minuta ili dok lagano ne porumeni. Smanjite vatru.
Ulijte jaja u tavu. Kuhajte polako, neprestano miješajući drvenom kašikom dok jaja ne postanu čvrsta, ali još uvijek vlažna.
Maknite s vatre, začinite solju i biberom.
Tortilje zamotajte u vlažne papirnate ručnike i zagrijte u mikrovalnoj 45 sekundi. (Ili ih zagrijte pojedinačno na suhoj tavi dok ne postanu tople i lagano prepržene.)
Jaja, grah, sir i avokado podijelite među tortilje. Smotajte, a svaki burritos prelijte salsom, piše streamerium.com.