Magazin

Napravite neodoljivi Snickers iz domaće radinosti

Volite čokoladu, karamelu i kikiriki?

FOTO: ROXANASHOMEBAKING.COM
FOTO: ROXANASHOMEBAKING.COM

Onda volite i Snickers. Domaći Snickers je sigurno recept koji vas neće razočarati.

Za ovaj recept vam je potrebno:

Čokoladni sloj:

300 g mliječne čokolade,

60 g kikiriki-putera

Nugat sloj:

60 g putera ili margarina,

250 g šećera,

60 g kondenzovanog mlijeka,

300 g italijanske meringe (šaum od bjelanaca sa sirupom od šećera)

60 g kikiriki-putera,

200-300 g neslanog, sjeckanog kikirikija,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

Karamel-sloj:

kesica karamel-bombona,

60 ml slatke pavlake.

Domaći Snickers – postupak izrade

Podmažite manju tepsiju uljem. U jednoj šerpi istopite 150 g mliječne čokolade i 30 g kikiriki-putera. Razlite masu po tepsiji i stavite u frižider da se stegne. Za to vreme pravite nugat sloj. U šerpu stavite margarin (puter), šećer, kondenzovano mlijeko, kikiriki-puter i ekstrakt vanilije. Miješajte sve dok se ne otopi šećer. Skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Za to vrijeme napravite italijansku meringu. Za nju su vam potrebni 3 bjelanca, 75 ml vode i 100 g šećera.

Mikserom mutite bjelanca u čvrst šam. Potrebno je konstantno miješati bjelanca. Na špret stavite vodu sa šećerom i napravite sirup. Temperatura sirupa treba da bude 121 C. Sipajte postepeno sirup u šaum uz neprestano miješanje mikserom, na manjoj jačini.

Italijansku meringu dodajte prethodno napravljenom nugat kremu i promešajte varjačom. U masu dodajte i sjeckani kikiriki. Sve promiješajte varjačom. Ovaj sloj izlite preko ohlađenog sloja čokolade. Vratite sve u frižider da se hladi.

Zatim na pari (ili u mikrotalasnoj pećnici) otopite karamel.bombone sa slatkom pavlakom. Karamel-sloj stavite preko nugat sloja kada se malo prohladi. Opet sve stavite na hlađenje.

Poslednji čokoladni sloj pripremite kao i prvi. Dakle, rastopite 150 g mliječne čokolade sa 30 g kikiriki-putera. Ravnomjerno rasporedite ovu masu preko domaćeg Snickersa. Sve vratite u frižider da se dobro stvrdne.

Kada je domaći Snickers gotov, sijecite ga na pravougaone dijelove i uživajte u ovom divnom desertu, pišu kreativnirecepti.com.

Prihvati notifikacije