Kolumne

Kada nas neće u EU ima BRIKS!?

Kada nas neće u EU ima BRIKS ? Tako mu dođe. Ispade kao da smo važni.

FOTO: FACEBOOK / IZUDIN KEŠETOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / IZUDIN KEŠETOVIĆ

Da smo važni onda bi nas zvali. Zovu se oni koji “valjaju”. Radi se o brzorastećim ekonomijama. Kakvi smo takvi smo. Sjedi, jedinica. To je naša realnost i zabluda. Kao da će nam pomoći sudovi. Volio bih vidjeti kome su pomogli. Nikome. Neće pomoći niti neke rezolucije. Npr. UN rezolucije. Niko ih ne ferma.

Sve u svemu u velikoj smo zabludi. Moj prijedlog je ozbiljan. Neka narod na ove četiri administrativne tačke zakaže teferiče i neka se narodu ponudi “džabno iće i piće”.

Glavni sponzor neka bude Uprava za indirektno oporezivanje BiH sa svoja 4 regionalna centra. Pare neka se obezbijede iz one rezerve ili iz prodaje zaplijenjene robe. Dobro bi bilo da to bude malo ćešće. Bar jedan puta pred penziju jer narod je tada švorc ili kokuz. Sve džabe. Džabe prevoz. Džabe hrana. Džabna muzika. I naravno sve naručeno i plaćeno. BRIKS je sila. Ogromni resursi. Velike ekonomije koje traže svoj interes. Valjda i nama u BiH ” dođe iz guzice u glavu”. Ispade da nije glava za kape ili šešira, nego i da se misli. Uvijek će biti onih koji će brzo mijenjati kape.

Tako je i sa BRIKS – om. Možda nas i pozovu da budemo na čelu jer smo velika sila i rastuća ekonomija. Dotle doviđenja i alahimanet. Nama ostaju vašeri i veselje.

Nismo valjda budale da ratujemo. Za koga?

Prihvati notifikacije