Magazin

Izlazi novi album legendarnog Olivera Dragojevića, u najavnom spotu glumi unuk Toni

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio Oliver Dragojević.

neobjavljene pjesme olivera dragojevića
FOTO: FB / OLIVER DRAGOJEVIĆ

Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj muzici, njegovom liku i djelu, koji nikad neće biti zaboravljen. Upravo zato njegova porodica odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije muziku.

Pročitajte još

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do posljednjeg dana.

Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s Oliverovim novim pjesmama, “Dolaziš”.

“S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i golema odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih saradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o muzici, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan – kaže obitelj Dragojević.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma ”Ne mogu ti reći” autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

“Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu te da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada” emotivna je i zahvalna bila Oliverova porodica.

Za aranžman prvog singla bio je zadužen Eduard Botrić.

“Biti dio Oliverova opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On”, emotivan je bio je Matko Šimac.Spot za pjesmu radio je Matko Petrić, koji je već puno puta surađivao s Oliverom i najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverovog unuka Tonija u spotu, koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih, piše 24sata.hr