Jet set

"Zračna kontrola" objavila prvi studijski album (VIDEO)

Nakon objavljena dva najavna singla, mladi sarajevski bend Zračna kontrola objavio je svoj debitantski album pod nazivom ''Ponoćni voz''.

FOTO: STAGE
FOTO: STAGE

”Na albumu se nalazi 10 pjesama i već je dostupan na svim digitalnim muzičkim platformama. Krajem prošle i početkom ove godine, snimili smo dva spota za pjesme ”Mojoj majci” i ”Kiše jesenje”. Trenutno snimamo treći spot za pjesmu ”Elena”, koji bi trebao biti objavljen sredinom aprila. Želja nam je da do kraja ljeta snimimo svih 10 spotova, tako da svaka pjesma ima i svoj spot”, ističe Antonio Idić pjevač benda.

Inače, ovaj sarajevski rock sastav formiran je početkom prošle godine, a svoj prvi javni nastup su imali prošlog ljeta na ”Live Stage” festivalu kad su se publici predstavili sa tri nove pjesme.

”Imali smo sreću da naš prvi nastup bude na velikoj sceni pred prepunim platoom kultne Skenderije. Odmah nakon tog nastupa, počeli smo sa pripremama ostalih pjesama. U septembru prošle godine ušli smo u studio i započeli sa snimanjem koje je trajalo preko četiri mjeseca. Rezultat tog višemjesečnog rada je ovaj album i ostvarenje naših dječačkih snova”, dodao je Idić.

Prihvati notifikacije