Sarajevo

"Muzika spaja": Zajednički koncert mladih iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Niša

USAID-ov projekat PRO-Budućnost, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo, Pop Rock Škola Sarajevo i Čarobna Nota iz Niša organizuju koncert "Muzika spaja" koji će biti održan 23. februara u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Sarajevu.

FOTO: GRAEME SLOAN/SIPA USA
FOTO: GRAEME SLOAN/SIPA USA
Ilustracija

“Muzika spaja” je kampanja koju su u okviru projekta PRO-Budućnost počele muzičke škole iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva uz podršku lokalnih vlasti, kako bi u vremenu velikih podjela u društvu ukazali na povezujuću narav umjetnosti i pokazali da u bogatstvu naših različitosti postoje brojne tačke spajanja, a jedna od njih je muzika.

Nakon zajedničkog koncerta održanog u decembru 2022., te oslikavanja identičnih murala na fasadama ovih škola u junu 2023., ove godine “Muzika spaja” na scenu stupa sa novim prijateljima – Pop Rock školom iz Sarajeva, te Čarobnom Notom iz Niša (Srbija).

Više od 150 mladih ljudi na pozornici koji pjevaju u jedan glas će slaviti zajedničke vrijednosti kao što su ljubav, tolerancija i empatija, te poslati poruku mira, razumijevanja i saradnje s ciljem izgradnje bolje budućnosti.

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini.

Projekt već desetu godinu provodi CRS (Catholic Relief Services) sa partnerima u više od 70 lokalnih zajednica, najavljeno je iz te organizacije.

Prihvati notifikacije