Magazin

Talijanska techno kraljica Deborah De Luca ovog će maja zavladati i Sea Star festivalom

Deborah De Luca jedna je od najsjajnijih svjetskih DJ-ica.

Deborah De Luca
FOTO: YOUTUBE/ BEATPORT

Nakon nekoliko promjena karijernih putova i zanimanja svoj je put do zvijezda krojila sama, postupno, samostalno i nezavisno.

Pročitajte još

Beskompromisna Deborah osnivačica je diskografske kuće Solamente Records, a svoju svježu i inovativnu muziku prezentira spajajući melodične svjetske hitove s tvrdim techno beatovima. Polako, ali sigurno, u nekoliko se godina djelovanja popela na sam vrh svjetske klupske scene, a objavu je svog novog albuma „Hard Pop“ najavila za maj 2024. godine.

Deborah De Luca predvodi headlinere šestog izdanja Sea Star Festival U magičnu umašku lagunu Stella Maris od 23. do 26. maja uz nju, na Tesla Main Stage stižu i Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Ian Asher, Joker Out i Buč Kesidi.

Deborah De Luca rođena je 1980. godine u Napulju. Iako se tokom školovanja odselila usjevernu Italiju kako bi se bavila modom, vrlo je brzo shvatila koliko je privlači lokalni noćniživot, a uskoro je otkrila i svoj novi talent. Nakon povratka u rodni Napulj, Deborah je svojukarijeru gradila postepeno i prirodno: prvo je bila konobarica, a onda nekoliko godina i plesačicau noćnom klubu, no uskoro je svoju strast pronašla za DJ pultom. Na tom joj je putu pomogao i DJi producent Giuseppe Cennamo, s kojim je razvijala svoja znanja o novim muzičkim žanrovima itrendovima.

Snažna i beskompromisna, ne pristajući ni na kakve uslove i rokove Deborah De Luca u martu godine osnovala je vlastiti label Solamente Records, kako bi zadržala svoju samostalnosti autentičnost. Osim toga, label je osnovan s ciljem izdavanja kvalitetne techno i elektronskemuzike, pa se na labelu nalaze i imena novijih izvođača kao što su Mario Grisoldi, Vilko iliMRPHN.

Deborah je kroz godine razvijala svoj stil s čvrstom bazom u technu i deepu, vješto gakombinirajući s melodičnim i minimalističkim elementima. Kako sama kaže, na studijskimsnimkama trudi se producirati što čišće i melodičnije trake, dok na live setovima uvijek pažljivoprati reakcije publike, često pribjegavajući tvrđem techno stilu i elektrizirajući publiku naplesnom podiju. Nakon desetljeća djelovanja na muzičkoj sceni, kao i objave brojnih EP-jeva,među kojima su „Nina“ i „Maybe I’m Wrong“ samo neki u nizu, Deborah je 2018. godineobjavila svoj debitantski album „Ten“. ”Kraljica Napulja”, kako je često nazivaju, svoj je dugoiščekivani drugi studijski LP „She Sleeps“ objavila 2020. godine. Objavu je svog trećeg studijskog albuma „Hard Pop“ Deborah De Luca najavila za maj 2024. godine.