Sitni kolači su jedan od omiljenih dijelova trpeze, a za one koji pripremaju gozbu je posebno dragocjeno to što se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, često uz svega nekoliko sastojaka.
Među najpopularnijim opcijama su čokoladne bombice, a ova varijanta s rumom je laka za pripremu, ukusna i savršen način da se vaši gosti zaslade poslije obilnog ručka.
Uz to, kombinacija ruma i čokolade je spoj iz snova, a ako im dodate orahe, mljeveni keks i suho grožđe… uživanje je zagarantovano!
Sastojci:
100 g crne čokolade
100 g mljevenih oraha
suho grožđe po ukusu
250 g mljevenog keksa
250 g šećera u prahu
250 g margarina
2 kašike ruma
Priprema:
Mikserom umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu.Dodajte potom keks, orahe i rum, ali ostavite sa strane jednu kašiku mljevenog keksa da imate kasnije za posipanje.
Dobro promiješajte, pa mijesite smjesu sve dok ne bude kompaktna.
Oblikujte lopticu, a u sredinu svake ubacite 1-3 zrna suhog grožđa.
Otopite čokoladu, pa time prelijte kuglice.
Redajte ih u korpice i dok je još čokolada topla, pospite mljevenim keksom, piše B92.