Magazin

Čokoladne bombice: Slasne, a spremaju se za tili čas

Kada je riječ o slatkom posluženju, sitni kolači koji se ne peku su neprevaziđen desert.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Sitni kolači su jedan od omiljenih dijelova trpeze, a za one koji pripremaju gozbu je posebno dragocjeno to što se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, često uz svega nekoliko sastojaka.

Među najpopularnijim opcijama su čokoladne bombice, a ova varijanta s rumom je laka za pripremu, ukusna i savršen način da se vaši gosti zaslade poslije obilnog ručka.

Uz to, kombinacija ruma i čokolade je spoj iz snova, a ako im dodate orahe, mljeveni keks i suho grožđe… uživanje je zagarantovano!

Sastojci:

100 g crne čokolade

100 g mljevenih oraha

suho grožđe po ukusu

250 g mljevenog keksa

250 g šećera u prahu

250 g margarina

2 kašike ruma

Priprema:

Mikserom umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu.Dodajte potom keks, orahe i rum, ali ostavite sa strane jednu kašiku mljevenog keksa da imate kasnije za posipanje.

Dobro promiješajte, pa mijesite smjesu sve dok ne bude kompaktna.

Oblikujte lopticu, a u sredinu svake ubacite 1-3 zrna suhog grožđa.

Otopite čokoladu, pa time prelijte kuglice.

Redajte ih u korpice i dok je još čokolada topla, pospite mljevenim keksom, piše B92.