Torta koja je već godinama poznata pod nazivom “Bobanova torta” nastala je u zagrebačkom restoranu slavnog hrvatskog nogometaša Zvonimira Bobana.
Originalan recept u restoranu je bio pod nazivom “Zvonina torta”, a sastoji se od čokoladnog biskvita bez brašna, džema od borovnica i šlaga. Oduševljava svojim laganim i osvježavajućim okusom, a s druge strane neće razočarati najveće ljubitelje čokoladnih biskvita, piše Skuhaj.hr.
Prednost ove slastice je i jednostavna i brza priprema. Možete odabrati džem ili marmeladu okusa nekog šumskog voća po želji, a ako imate, možete dodati i zamrznuto ili svježe voće.
Sastojci
6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
pola vrećice praška za pecivo
džem okusa po želji (šumsko voće, borovnice, maline…)
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom i praškom za pecivo.
Dodajte otopljenu čokoladu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
Pecite u namašćenom kalupu, na 170°C 30 do 35 minuta.
Kada se biskvit ohladio premažite džemom.
Istucite šlag i ukrasite tortu. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.