Magazin

Bobanova torta lagana je čokoladna slastica bez brašna, a božanstvenog okusa

Recept je nastao u restoranu bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana.

FOTO: SKUHAJ.HR
FOTO: SKUHAJ.HR

Torta koja je već godinama poznata pod nazivom “Bobanova torta” nastala je u zagrebačkom restoranu slavnog hrvatskog nogometaša Zvonimira Bobana.

Pročitajte još

Originalan recept u restoranu je bio pod nazivom “Zvonina torta”, a sastoji se od čokoladnog biskvita bez brašna, džema od borovnica i šlaga. Oduševljava svojim laganim i osvježavajućim okusom, a s druge strane neće razočarati najveće ljubitelje čokoladnih biskvita, piše Skuhaj.hr.

Prednost ove slastice je i jednostavna i brza priprema. Možete odabrati džem ili marmeladu okusa nekog šumskog voća po želji, a ako imate, možete dodati i zamrznuto ili svježe voće.

Sastojci

6 jaja

120 g šećera

120 g čokolade za kuhanje

pola vrećice praška za pecivo

džem okusa po želji (šumsko voće, borovnice, maline…)

200 ml vrhnja za šlag

Priprema

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.

Žumanjke izmiksajte sa šećerom i praškom za pecivo.

Dodajte otopljenu čokoladu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka

Pecite u namašćenom kalupu, na 170°C 30 do 35 minuta.

Kada se biskvit ohladio premažite džemom.

Istucite šlag i ukrasite tortu. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.