Magazin

Recept za najlakšu čokoladnu tortu od samo 3 sastojka

Isprobajte jednostavni recept za najlakšu čokoladnu tortu bez pečenja koji se radi od tek tri namirnice – čokolade, kokosova mlijeka (ili mlijeko po želji) i zobenih pahuljica.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Sastojci za najlakšu čokoladnu tortu:

375 ml kokosova mlijeka (bademovo ili koje god želite)

220 g zobenih pahuljica

170 g tamne čokolade

Priprema najlakše čokoladne torte:

Narežite čokoladu na sitne komade. Zagrijte mlijeko na šporet. Prelijte kokosovo mlijeko preko nasjeckane čokolade i pustite da se namače oko dvije minute. Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete ujednačenu smjesu.

Ubacite zobene pahuljice u čokoladnu smjesu i sve dobro promiješajte. Prebacite smjesu u kalup za torte. Ostavite da se torta ohladi do sobne temperature, a potom je stavite na hlađenje u frižider tri do četiri sata dok se ne stisne.

Narežite na kriške i poslužite. Prijatno!