Magazin

Mileram torta: Čarobnog okusa koja će uspjeti baš svakome

Mileram torta je torta čarobnog okusa koja će uspjeti baš svakome.

Mileram torta recept video
FOTO: YOUTUBE/SCRENSHOT/ ANTONIA JAGODIĆ (LEANY)

Donosimo vam recept:

Sastojci

Tijesto

250 g brašna

100 g šećera

1 vrećica praška za pecivo

Pročitajte još

1 vrećica vanilin šećeraa

80 g maslaca

1 jaje

Krema

500 ml mlijeka

2 vrećice pudinga od vanilije

200 g šećera

800 g milerama

Dodatno

400 g smrznutog šumskog voća

bobicasto voce
FOTO: PIXABAY.

1 preljev za torte

Priprema

Napravite tijesto

U posudu s brašnom pomiješajte prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer te omekšali maslac i jaje. Zamijesite podatno tijesto pa ga razvaljajte na papiru za pečenje i stavite u kalup za torte.

Napravite kremu

Odvojite malo mlijeka od 500ml i pomiješajte sa šećerom i pudingom, a ostatak mlijeka stavitite da zakuha. U zavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.

U vreli puding dodajte mileram i dobro izmiješajte. Kremu odmah izlijte u kalup s tijestom, a preko kreme ravnomjerno rasporedite smrznuto voće.

Ispecite

Pecite na 170 stepeni 70 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim tortu prelijte svijetlim preljevom za torte. Stavite ju u frižider da se hladi minimalno 10 sati.