Magazin

Poslušajte novi sedmominutni singl Mettalice

Nakon što je Metallica objavila isječke svoje nove pjesme "If Darkness Had a Son" na TikToku, metal legende su objavile u cijelosti pjesmu s njihovog nadolazećeg albuma "72 Seasons".

FOTO: EPA / FERNANDO BIZERRA JR.
FOTO: EPA / FERNANDO BIZERRA JR.

Prije objavljivanja pjesme, Metallica je na TikToku podijelila 80-sekundni instrumental nove pjesme, u kojem svaki član benda nastupa u duetu sa svojim kolegama iz benda. Videospotovi su započeli samo s bubnjarem Larsom Ulrichom, a svaki član benda pridružio se jedan po jedan.

Govoreći o inspiraciji za naziv albuma “72 Seasons”, frontmen James Hetfield je rekao: “72 sezone. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ko smo. Moguće prepucavanje oko toga kakva smo ličnost. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju svijeta danas. Veliki dio našeg iskustva u odrasloj dobi je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva. Zatvorenici djetinjstva ili oslobađanje od tih okova koje nosimo.”

“72 Seasons” izlazi 14. aprila, a Metallica će krenuti na svjetsku turneju istog mjeseca kada album bude objavljen. Europski dio Metallicine svjetske turneje započet će u Amsterdamu 27. aprila 2023, prenosi N1.

Prihvati notifikacije