Magazin

Milić Vukašinović: Bivšoj ženi sam rekao da ne pravimo djecu, jer sam znao da neće preživjeti. Bio je u pravu

"Kad izgubiš dijete, ta praznina jer tog djeteta više nema..

FOTO: ARHIVA
FOTO: ARHIVA

Mislim, tog dijela tebe koji je rastao s tim djetetom. Ona radost života koju si doživljavao… Kad umre dijete, nikad više ne možeš da dostigneš tu radost”, započeo je Milić Vukašinović svoju ispovijest o životnoj tragediji za Una TV.

Nakon smrti kćerke Maje Avdibegović, koja je preminula prije četiri godine, Milić Vukašinović se povukao u sebe.

Svi se pitamo gdje je i šta radi doktor za rokenrol, od čega živi i kako živi. Muzičar je ekipi emisije “Una, due, tre” otvorio vrata svog doma i sa bolom otvoreno pričao o gubitku kćerke, koja je više od 20 godina bila zavisnik od heroina.

“Ja sam mojoj bivšoj ženi Veri rekao da nemamo djecu, jer će dijete biti na mene i onda će to da bude problem, jer će da naslijedi moju prirodu. Znao sam da je moja genetika sigurno jača. Kad dijete odraste, dođe pubertet i kad počne da se budi njegova priroda i individualnost, a znajući kakva je moja neobuzdana, pitanje je kako će to dijete preživjeti. A prije svega, da li će uopšte biti srećno u životu”, rekao je muzičar i dodao kako njeguje uspomenu na Maju.

“Kupio sam kameru onda kada je to bilo čudo. Tada sam imao pare i platio sam je 16.000 maraka, sjećam se. A samo da bih nju snimao od rođenja. Imam cijelu kasetu kako plače kao beba, prve riječi pa sve do devete godine dok rat nije izbio u Sarajevu”, ispričao je on.

Milić, donekle, krivi sebe za stanje svoje kćerke.

Pročitajte još

“Prije svega, nisam ja mogao da zaustavim rat u Sarajevu. Maja je bila dijete koja je prošla rat i njene mnoge vršnjakinje su se ubile od droge, jer je zaista bilo strašno živjeti u tim ratnim uslovima. A onda drugo ovo što sam rekao. Ako sebi treba da zamjerim onda zamjeram sebi što nisam bio čvrst pri odluci kad sam rekao Veri: ‘Nemoj da imamo djecu’. E to ja sebi zamjeram!”, govorio je Milić i nastavio:

“Takođe, zamjeram sebi što sam Maji iznajmio stan kada je obećala: ‘Jao tata, neću se više drogirati, iznajmi mi stan da mogu sa tim dečkom živjeti’. Ja sam to uradio misleći da će to zaista tako da bude, a tek je onda postala prava narkomanka, jer je tu bilo leglo narkomana”, izjadao se on.

Maji je socijalna služba prije smrti oduzela dva sina, koja Milić redovno posjećuje.

Ko je spasio Vukašinovića kada je bio na rubu egzistencije, kako se on izliječio od alkoholizma i još puno detalja iz njegovog života, pogledajte u prilogu novinarke Marije Dejanović.

Prihvati notifikacije