Magazin

Kad Prija kuha: Napravite punjene paprike po receptu popularne pjevačice, možda vam se svidi

Nakon serije uspješnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.

FOTO: INDEX RECEPTI/MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: INDEX RECEPTI/MILAN ILIĆ/RINGIER

Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada “zagusti” u pomoć joj uvijek priskače majka Borka Mihajlović.

– Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabilježim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva – poručila je pjevačica.

Sastojci:

– 600 grama mljevenog mesa

– dvije glavice crnog luka

– 100 grama riže

– jedno jaje

– jedna kašika aleve paprike

– dva paradajza

– 12 paprika babura

– jedna kašika brašna

– pola litre paradajz soka

– malo ulja

– malo soli

– biber

– suvi biljni začin

Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od sjemenki. Crni luk sitno isjeckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mljeveno meso i začine po ukusu.

Sve kratko prodinstati pa dodati rižu i jaje. Ovom smjesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svježeg paradajza.

Redati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.

Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta, piše Gloria.