Jet set

Hauser s violončelom spaja nespojivo, započeo je samostalnu turneju: U Mađarskoj je napravio lom

Svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser slovi kao jedan od najvažnijih svjetskih instrumentalista 21. stoljeća, koji je zahvaljujući izvedbi kultne pjesme ‘‘Smooth criminal‘‘, lansiran u sam vrh muzičke kulture modernog doba.

FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM / VIDEO / HAUSERCELLO
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM / VIDEO / HAUSERCELLO

Međunarodna zvijezda s violončelom spaja nespojivo; njegov široki muzički repertoar seže od klasičara Čajkovskog pa sve do modernih ritmova poput Lady Gage, koji zabavljaju današnje mlade generacije. Svoju strast i ljubav prema klasičnom instrumentu prenosi na milione obožavatelja diljem svijeta, a tomu svjedoče i rasprodane arene u najvećim svjetskim metropolama.

Uz muzičke, talent koji ga je vinuo među najveće glazbenike današnjice je jedinstvena sposobnost komuniciranja kontrastnih stilova i emocionalnih tema te spajanje esencija ljubavi, strasti, senzualnosti, romantike i rokerskog plesnog stila u umjetnost. S preko milijardu streamova na različitim platformama i milijunskim brojem pratitelja na društvenim mrežama, Hauser je svrstan uz bok planetarno popularnim muzičarima.

Nedavno je za mađarsku publiku održao koncert u rasprodanoj László Papp Budapest Sports Areni, za koju su se tražile karte više. Osim prometnog kolapsa koji su izazvali Hauserovi obožavatelji, 12.500 sretnika uživalo je u spektaklu i melodijama koje su orile arenom u glavnom gradu, Budimpešti. Nezaboravnim glazbenim iskustvom najavio je prvu samostalnu europsku turneju “Rebel With A Cello”, u kojoj će uživati zaljubljenici kombinacije klasične i moderne glazbe hrvatskog virtuoza diljem Europe. Uz pratnju 20 glazbenika iz cijeloga svijeta, dinamični violončelist osvojit će pozornice Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Italije i brojnih drugih zemalja, među kojima i Hrvatske. Europljani s nestrpljenjem iščekuju veličanstven nastup glazbenog velikana koji se upisao duboko u srca istih, nesvakidašnjim interpretacijama velikih hitova, piše Jutarnji.hr.

Prihvati notifikacije