Magazin

Čorba sa povrćem: Jelo koje grije i dušu i tijelo

U ovim hladnim danima svima je potrebno jelo koje će nas ugrijati i zašititi. Za vas smo pripremili recept za čorbu koju će moći da spreme i početnici u kuhinji.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Ova čorba se brzo sprema, sastojci su jeftini, a obiluje vitaminima.

Sastojci:1 glavica crnog luka2 mrkvepakovanje mješavine povrća po želji2 čehna bijelog luka2 krompirasobiberkašičica biljnog začina1 kocka za supuperšunulje

Priprema:Povrće isjeckajte na kockice.

U šerpu sipajte ulje, pa dinstajte crni luk dok ne postane staklast.

Onda dodajte mrkvu, bijeli luk i krompir i sve dinstajte zajedno oko pet minuta.

Ubacite kocku za supu, promiješajte i sipajte vodu. Poslije nekoliko minuta dodajte i ostalo povrće.

Dolijte vodu, pa sipajte so, biber i biljni začin po ukusu.

Poklopite i ostavite da se čorba kuha na tihoj vatri 40 minuta.

Kada je gotova, stavite u nju svježe isjeckan peršun.