Magazin

Bila je najpopularnija rođendanska torta u Jugoslaviji, a danas je zaboravljena

Krasila je sva rođendanska slavlja, djeca su je obožavala, a najveća joj je prednost što se ne peče i gotova je za svega 45 minuta.

FOTO: YOUTUBE
FOTO: YOUTUBE

Pijesak torta je jedan od najpoznatijih kolača bez pečenja, a ova kremasta kombinacija s keksom, kokosom i orasima bila je jedna od omiljenih poslastica u bivšoj državi i posebno su je voljela djeca, piše Skuhaj.hr.

Sastojci:

• 1 litra mlijeka• 130 g šećera• 4 pudinga od vanilije• 200g maslaca sobne temperature• 120 g šećera u prahu• 150 g mljevenog keksa• 120 g kokosa• 170 g mljevenih oraha

Za glazuru:

• 50 g mliječne čokolade• 50 g tamne čokolade• 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U 250 ml mlijeka umiješajte pudinge, a ostatak mlijeka stavite kuhati sa šećerom. Kad mlijeko prokuha dodajte smjesu od pudinga, promiješajte i kuhajte dok još jednom ne provrije. Smjesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.Pjenasto umutite maslac i šećer u prahu te dodajte u ohlađenu smjesu za puding. Sve dobro izmiksajte i kremu podijelite na tri dijela.U jednu kremu dodajte mljevene kekse, u drugu kokos, a u treću orahe. U kalupu rasporedite kreme, prvo onu s keksima, pa s kokosom i na kraju kremu od oraha. Stavite u frižider na najmanje dva sata.Napravite glazuru tako što ćete čokolade i vrhnje miješati na srednje jakoj vatri dok se ne otope. Na kraju lagano prelijte preko kreme i vratite tortu da se ohladi dok se glazura ne stisne.Vjerujemo da vas je recept obradovao. Prijatno!!!