Magazin

Brzo, zdravo i ukusno: Jelo s jajima i maslinovim uljem koje možete jesti za doručak i večeru

Savršeno jelo za početak ili kraj dana – lagano, ukusno i brzo gotovo!

FOTO: PEXELS
FOTO: PEXELS

Priprema traje svega nekoliko minuta, a kombinacija jaja i maslinovog ulja pruža energiju i zdrav početak dana. Idealan izbor i kada ne znate šta biste za večeru!

Pročitajte još

Sastojci:

1 glavica kelja

4 jaja

3 čehna bijelog luka

malo chillija

malo maslinovog ulja

malo soli i bibera

Priprema:

1. Operite kelj 

Listove kelja operite i narežite na manje komade pa ih ostavite sa strane.

2. Prepržite bijeli luk

Maslinovo ulje zagrijte u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte češnjak i chilli i pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.

3. Dodajte kelj

Sada dodajte kelj, koji može biti malo vlažan od vode, začinite ga i pirjajte oko 5 minuta.

4. Dodajte jaja

Sada dodajte i jaja i pecite ih na kelju kao da pečete jaja “na oko”, a kada jaja budu gotova, sve skupa prebacite na tanjur i poslužite, bilo za doručak ili večeru.  

Prijatno!