Magazin

U Ljubljani se ovog vikenda održava jedan od najvećih gastro festivala u Evropi

Ljubljana je i ove godine domaćin European Food Summita, poznatog međunarodnog događanja koje pokušava skrenuti pozornost na svrhu odgovornijih prehrambenih navika i važnost održivog stava prema hrani.

FOTO: ILUSTRACIJA / PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA / PIXABAY

Svjetski priznati kuhari i istaknuti pojedinci iz područja kulinarstva, nauci, umjetnosti i medija iznijet će svoja viđenja i podijeliti svoja znanja na simpoziju koji će se održati od 5. do 7. novembra.

Uz stručni program, održat će se i brojna događanja koja uključuju kulinarske šetnje, bogate večere i zanimljive kratke izlete. Posljednji dan obilježit će stručni samit koji poziva na prilagođavanje čitavog prehrambenog sistema kako bi se osigurala bolja budućnost za cjelokupno čovječanstvo.

Svoje sudjelovanje potvrdili su brojni svjetski poznati kuhari koji su postavili međunarodne kulinarske trendove u održivoj gastronomiji, a među njima i Mory Sacko, koja se nalazi na Timeovom popisu lidera sljedeće generacije za 2022 godinu.

U subotu će posjetioci imati priliku prisustvovati Gourmet Ljubljana Crawlu, jedinstvenom kreativnom spoju kulinarstva, kulture i arhitekture koji će otkriti brojna lica Ljubljane.

Još jedan zanimljiv događaj će se održati nakon simpozija, u ponedjeljak navečer, kada će prvi nositelji Michelinovih zvjezdica iz Slovenije udružiti snage u kuhanju večere i stvaranju jedinstvenog gastronomskog iskustva.