Magazin

ODLIČNA POSLASTICA Napravite turski mokri kolač natopljen čokoladom

Toliko je sočan da se topi u ustima, uspijeva svakom i pravi se nevjerovatno brzo. Recept za turski mokri kolač postat će vam omiljeni čim ga budete probali, sigurni smo!

FOTO: YT/CSREENSHOT/RECEPTTURA
FOTO: YT/CSREENSHOT/RECEPTTURA

Mokri turski kolač preliven čokoladom je idealna poslastiča za porodično okupljanje tokom vikenda, jer će svi sladokusci biti oduševljeni! Svi će tražiti parče više sigurni smo.

Pročitajte još

Sastojci za biskvit:

5 jaja

1 čaša šećera (200 ml)

1 vanilin šećer

1 čaša ulja

1 čaša mleka

2 čaše glatkog brašna

5 kašika kakaa

1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

3 čaše mlijeka

pola čaše ulja

1 čaša šećera

1 vanilin šećer

5 kašika kakaa

100 g čokolade za kuhanje

Ukrašavanje:

Orasi

Priprema:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa.

Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mlijeko da se prokuha, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje.

Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite orasima.