S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.
Sastojci:
200 g nasjeckane bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag
100 g kokosovog brašna
50 g krem-sira
5 jagoda srednje veličine
50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema:
Pripremite jagode
Jagode operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
Miješajte
Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Sjedinite sastojke
Umiješajte kokosovo brašno i krem-sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u frižider na sat.
Oblikujte
Kašičicom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Ohladite i poslužite
Kuglice stavite u frižider te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.
Napomena
Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umjesto jagoda, možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine), poručuje Index.hr.