BiH

Mijatović: Danas nisam bio u Mostaru. Oprostite, Vaša svetosti!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Mostaru s patrijarhom Porfirijem. Obećao je predsjednik tri miliona za obnovu Saborne crkve u Mostaru.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Povodom obilježavanja 150 godina mostarske crkve, poziv je dobio i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine i ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt, te se tim povodom i oglasio:

“Kao i svi članovi Vlade Federacije BiH uredno sam dobio poziv uoči dolaska patrijarha srpskog Porfirija u Mostar povodom obilježavanja 150 godina osveštenja Saborne crkve u Mostaru.

Vaša svetosti, dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj žive dobri ljudi, ali zemlju u kojoj pa i oni koji danas sjede sa vama svaki dan prijete novim sukobom, ratom i mržnjom.

Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu”.

Dodao je da po društvenim mrežama kruže slike raznih tajkuna, političara, “mudraca” iz srpskog naroda koji sjede danas oko patrijarha, a koji su posljednje dvije decenije oterjali bar 300.000 Srba iz ove zemlje.

“Ja sam vam samo iskren i javno kažem ne mogu ja takve njihove vjere i takvog njihovog srpstva.Vama lično želim ugoran boravak u Bosni i Hercegovini, vaši dolasci i vaša uloga su bitni u našoj zemlji, ali sa ovakvim ‘liderima’ i ‘velikim’ Srbima nema opstanka nama na ovim prostorima.Želim vam dobro zdravlje i da mnoga ljeta budete patrijarh srpski u miru i sreći”, poručio je Mijatović.

Prihvati notifikacije