BiH

Helez zaprijetio Dodiku: “Ideš u rat! Stradat ćete i ti ti tvoj narod! Prvi sam na liniji odbrane BiH”

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, govoreći na Face televiziji osvrnuo se na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i prokomentarisao izjave Milorada Dodika.

Zukan Helez
FOTO: FACEBOOK/ZUKAN HELEZ

“Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju. To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz RS-a. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina,” ističe Zukan Helez, za Face TV.

Dodikova izjava o tome da muslimani ne putuju kroz RS Helez smatra neozbiljnom i dječijom.

“To su neozbiljne dječije izjave. Ja ću sada proći kroz RS, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: ‘Otcijepit će se.’ Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča”, izjavio je Helez. 

Govoreći o navodnoj ugroženosti povratnika i naoružavanju Srba..

“Mi nemamo zvaničnih podataka od agencija o bilo čijoj ugroženosti. Ja znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani.”