BiH

U Mostaru zadovoljni ljetnom sezonom, turisti više ne dolaze na jedan dan, zbog Red Bull Cliff Divinga traži se krevet više

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, ali i drugih ugostiteljskih objekata u Mostaru više sunego zadovoljni ljetnom sezonom u gradu na Neretvi.

FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA

Ono što ih posebno raduje je činjenica da je sve više turista koji u grad dolaze na više dana. Najviše je onih koji dolaze na jednodnevni izlet, primjera radi, posjećuju Međugorje, a onda obavezno svrate i u Mostar.

Međutim, Mostar svojim gostima ima ponuditi puno više od jednodnevnog izleta, poput kulturno-historijskih spomenika, gastro i eno ponude, uređenih smještajnih kapaciteta, i sve je više onih koji to, iz godine u godine, prepoznaju – ističu iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema svemu sudeći i podsezona u Mostaru će biti odlična, što potvrđuju gužve na ulicama Mostara.Turisti stižu sa svih kontinenata, a od ovog četvrtka do nedjelje teško je pronaći praznu sobu uprelijepom gradu na Neretvi. Sezonom možemo biti prezadovoljni. Imali smo goste sa svih kontinenata, a najviše iz Evrope. Iz Italije, Francuske, Španije, Portugala, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunije, Rusije, Skandinavije…

Narednih dana Mostar će biti u žiži interesovanja zbog spektakularnog takmičenja u okviru Red BullCliff Diving Svjetskog prvenstva. Već sada svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Ovo je istinskispektakl koji mnogo donosi Mostaru – kažu iz hotela Hana koji se nalazi nekoliko stotina metara odStarog mosta.

Posebnu pažnju svih posjetilaca Mostara plijeni trening kamp sa legendarnim Orlandom Duqueom.Mlade skakačke nade iz cijelog svijeta uz Orlanda i aktuelnu šampionku Rhiannan Iffland bruse svojeumijeće. Njima, kao ni turistima, ne smeta jak vjetar koji danas puše u Mostaru.

Mostar je poznat i po svojim gastronomskim specijalitetima. Jedan od najposjećenijih restorana jeŠadrvan koji se nalazi desetak metara od Starog Mosta. Ispred njega je uvijek dugačak red, a dokčekaju svoje mjesto sa posjetiocima pričaju lijepe djevojke u tradicionalnoj nošnji.

Turisti iz svih krajeva svijeta žele uživati u ćevapima, pljeskavicama, pitama, sarmama i drugimtradicionalnim specijalitetima po kojima su poznati dugi niz godina.

-U Mostar sam stigao na preporuku prijatelja iz Hercegovine. Od njih sam dobio preporuku kojamjesta moram obavezno posjetiti. Među njima je restoran Šadrvan. Sve što sam probao je odlično, anajviše mi se sviđaju jela od faširanog mesa koje je umotano u različite vrste povrća – kaže jedanturista iz Njemačke koji je u Mostar došao sa suprugom, bratom i snahom.

FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: FOTO:BOSNAINFO.BA
FOTO: FOTO:BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
FOTO: BOSNAINFO.BA
Prihvati notifikacije