Jet set

Dok na Balkanu dominira sarajevski reper, evo ko su najslušanije muzičke zvijezde u Evropi (FOTO)

Na REDDITU je objavljena mapa koja prikazuje koji su muzičari u proteklih godinu dana bili najslušaniji u različitim zemljama Evrope na YouTubeu, prema podacima sa stranice charts.youtube.com.

FOTO: REDDIT
FOTO: REDDIT

Zanimljivo je kako je isti muzičar najslušaniji u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini te Sloveniji, a riječ je o sarajevskom reperu Jala Bratu.

Izgleda da su reperi vrlo popularni na Balkanu. Naime, još jedan reper iznimno je popularan u regiji, a riječ je o reperu Devitu iz Srbije koji je u proteklih godinu dana bio najslušaniji u svojoj zemlji, ali i Crnoj Gori te Sjevernoj Makedoniji, prenosi Index.hr.

Most played artists in each country on YouTube in the last 12 months byu/Perenyevackor ineurope

Osim toga, još jedan reper istaknuo se na mapi. RAF Camora je najpopularniji u Austriji, a nije tajna da ga voli i publika na Balkanu.

Što se tiče drugih evropskih zemalja, reperi su se i tamo posebno istaknuli. Eminem je bio najslušaniji u Velikoj Britaniji te u Norveškoj, Švicarskoj i na Islandu, dok je reper Geolier bio najslušaniji u Italiji.

No nisu svi toliko opsjednuti reperima. Primjerice, u Irskoj je Ed Sheeran bio najpopularniji pjevač u proteklih godinu dana, dok je The Weeknd bio najslušaniji na Malti.

Prihvati notifikacije