Jet set

Bosnainfo ekskluzivno saznaje: Goran Bregović želi da godišnjicu Bijelog dugmeta iduće godine obilježi sa Željkom Bebekom!

Iduće godine obilježava se 50 godina postojanja i djelovanja "Bijelog dugmeta", najvećeg benda na ovim prostorima.

Bregović i Bebek
FOTO: ARHIVA/AVAZ

Naš portal već je objavljivao kako su u toku razgovori da se ovaj jubilej proslavi kako dolikuje, i čini se da se krenulo u konkretnu realizaciju.

Naime, producent “Dugmeta” i Gorana Begovića posljednih godina, Adis Gojak, prošlog je vikenda boravio u Zagrebu kako bi prisustovao također svečarskom koncertu kojim je Željko Bebek, prvi i za mnoge najvažniji pjevač benda, obilježio svojih 50 godina karijere.

FOTO: ŽELJKO BEBEK I GOJAK: NIJE BIO PRIČE O POSLU/FACEBOOK/ADISGOJAK
FOTO: ŽELJKO BEBEK I GOJAK: NIJE BIO PRIČE O POSLU/FACEBOOK/ADISGOJAK

Gojak kaže da sa Željkom nije razgovarao o tome šta slijedi dogodine kada je “Bijelo dugme” u pitanju, no iza srdačnih osmijeha i neskrivene sreće koja se vidi na fotografijama koje je producent objavio na društvenim mrežama, čini se da nam slijedi pravi spektakl u 2024!

– Bila je to Željkova noć u kojoj je pokazao i dokazao da je još uvijek vrhunski pjevač. Stvarno je sjajno iznio koncert koji je trajao puna tri sata. Nije bila prilika da razgovaramo o poslu, i o tome šta bi se moglo desiti iduće godine, a vjerujem da će i za to doći vrijeme. Želio sam da Željko uživa u svojm uspjehu i jubileju jer je zaista zaslužio sve najbolje, kazao nam je Gojak.

FOTO: RUŽICA, ŽELKI I ADIS/FACEBOOK/ADISGOJAK
FOTO: RUŽICA, ŽELKI I ADIS/FACEBOOK/ADISGOJAK

Ipak, Bosnainfo saznaje da Gojak nije išao “tak tako” na koncert Bebeka i da je o svemu bio obaviješten “veliki šef” – Goran Bregović koji želi da sa svojim prvim pjevačem najvećeg jugoslovenskog benda obilježe svoj veliki jubilej – 50 godina od kako su krenuli u osvajanje svijeta iz Sarajeva.