Magazin

Tarantino nastavlja ocrnjivati Marvel: "Sjekiru oštrim samo zbog jedne stvari"

Režiser Quentin Tarantino ponovo je kritikovao filmove sa superherojima u produkciji Marvela i DC-a. Tarantino je poznat kao jedan od većih mrzitelja ovog filmskog žanra, a ovaj put se okomio na same glumce koji utjelovljuju heroje poput Kapetana Amerike, Thora i Iron Mana.

FOTO: NEIL HALL/EPA
FOTO: NEIL HALL/EPA

Tarantino je u podcastu 2 Bears, 1 Cave utvrdio da ti glumci uopće nisu filmske zvijezde. “To je dio marvelizacije Hollywooda. Imate sve te glumce koji su postali slavni zahvaljujući igranju superheroja. No, oni zapravo nisu filmske zvijezde. Je li tako? Ljudi govore Thor je zvijezda, Kapetan Amerika je zvijezda, ali to znači da su ti Marvelovi likovi zvijezde, a ne glumci.

Tarantino, koji je kao dječak skupljao Marvelove stripove, kaže da ne misli omalovažavati te filmove, ali prema njegovu mišljenju Hollywood je postao opsjednut žanrom superheroja.

“Sjekiru oštrim jedino zbog toga što ispada da se danas snimaju jedino filmovi sa superherojima. To jest, čini se da ljude uzbuđuju jedino takvi filmovi u današnje vrijeme. Ispada da filmovi sa superherojima obilježavaju ovu eru i nema mjesta za ostale žanrove. To je moj problem”, zaključio je Tarantino.

Kritikovao ih i ranije

Podsjetimo, Tarantino je nedavno u razgovoru za LA Times rekao kako nikada neće snimati filmove sa superherojima. U intervjuu je izjavio da filmaši ne mogu “dočekati dan” kada će filmovi o superherojima propasti.

Tarantino je čak otišao korak dalje usporedivši žanr sa “zahvatom gušenja” i “studijskim muzičkim adaptacijama” iz 1960-ih kad su se režiseri radovali činjenici da je žanr postao nepopularan među gledateljima.

Nastavio je: “Tako je to bilo 1969. kad se govorilo: ‘O, moj Bože, upravo smo uložili hrpu novca u stvari za koje više nikoga nije briga.'”

Na pitanje zašto nikada nije radio na filmu o superjunacima, Tarantino je rekao da nema interesa baviti se žanrom jer “nije najamni radnik”, dodajući kako trenutno ne traži posao.

Prihvati notifikacije