Politika

Semir Efendić: "Svaki razuman Bošnjak mora se spremati! Srbija će ponovo izvršiti agresiju na BiH"

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić oglasio se povodom odluke Srbije da nagradi dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku UNSA koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića 11- jula kada se u Srebrenici obilježava godišnjica genopcida nad Bošnjacima.

Semir Efendić
FOTO: BOSNAINFO
Semir Efendić

“Odluka Srbije da ponudi stipendije i nastavak školovanja u Beogradu studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića jasno i nedvosmisleno, izvan sveke razumne sumnje, dovodi do zaključka da će Srbija ponovo izvršiti agresiju na Bosnu i Hercegovinu, odnosno novi pokušaj istrjebljenja Bošnjaka, a samo je pitanje vremena kada će se to desiti. Sve ostalo su priče za malu djecu.

Kako je u posljednjih 25 godina sve učinjeno, a i dalje se svakodnevno čini uz pomoć naivnih Bošnjaka, da nikakav sistemski odgovor na novi napad nije moguć, svaki razuman Bošnjak mora se spremati pojedinačno.

Tek kada agresija počne, kukavice i sluge međunarodne zajednice koje su nas dotle dovele će se razbježati, te će biti moguća sistemska organizacija otpora”, poručio je Efendić.

Prihvati notifikacije