Magazin

Ovaj čokoladni mousse od svega tri sastojka savršen je slatki recept za svako doba dana

Svi volimo kušati slatke stvari, a još više isprobavati neobične recepte

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Čokolada je mnogima omiljeni guilty pleasure. Kada bismo napravili anketu, vrlo vjerojatno bi od sto ljudi samo jedno ili dvoje reklo da mogu bez nje, no zato bi ona velika većina ponukana već i pitanjem o čokoladi svratila do prve trgovine i počastila se.

Osim što je mnogi obožavaju čistu, bez dodataka, čokolada itekako prija i obogaćena, uz dodatke poput agruma, brusnice, višnje, cvjetova lavande, krupnu morsku sol, čili, bademe, karamel…

Ako se želite zasladiti vikend, a volite čokoladne deserte, tada vam preporučujemo ovaj lagani mousse po receptu Gordona Ramsay.

Trebat će vam:

2 avokada3 kašike meda50 g kakao praha

Priprema:

Ogulite dva avokada i izmiksajte ih u blenderu. Dodajte tri kašike meda i 50 grama kakao praha pa ponovno dobro izmiješajte. U slučaju da volite vaniliju, dodajte i sjemenke pola mahune ili žličicu ekstrakta vanilije. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete homogenu smjesu.

Mousse dobro ohladite. Servirajte ga u čaše ili zdjelice pa prije posluživanja posipajte naribanom čokoladom, bobicama nara, listićima svježe mente, karameliziranim bademima ili čokoladnim bombonima, piše Jutarnji.hr.