Sarajevo

Objavljen poziv zdravstvenim ustanovama KS za omogućavanje dodatnih preventivnih pregleda kože

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo osiguralo je dodatna sredstva za još 2.800 pregleda kože zbog velike zainteresovanosti građana za preventivni program "Život je u pitanju". Objavilo je javni poziv za dostavljanje ponuda zdravstvenih ustanova.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, objavljen je javni poziv za dostavu ponuda za pružanje usluga skrining pregleda ranog otkrivanja raka kože.

Javni poziv će biti otvoren deset dana, a pravo učešća imaju sve javne i privatne zdravstvene ustanove na području Kantona Sarajevo koje ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom.

Kako su naglasili, osnovni kriterij će biti najniža ponuđena cijena za uslugu digitalne dermatoskopije, čime će se omogućiti još veći broj pregleda. Sve dodatne informacije o javnom pozivu mogu se pronaći na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo ili na ovom linku.

Nakon završetka javnog poziva i potpisivanja ugovora s ustanovama koje su ispunile uslove, na internetskoj stranici životjeupitanju.ba bit će otvorene prijave za dodatne preglede kože, a o čemu će Ministarstvo blagovremeno obavijestiti javnost, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Prihvati notifikacije