Sarajevo

U Sarajevu se otvara novi Centar za dojku

U Sarajevu se otvara novi Centar za dojku u Unitic centru, koji će biti snažana institucionalna podrška i riješenje u borbi protiv raka dojke.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH

Ovaj centar će uz pomoć najsavremenije opreme i stručnog tima na čelu sa dr. Unom Delić, koja se specijalizirala za rano otkrivanje i dijagnostiku raka dojke, obezbijediti jedan potpuno novi nivo usluge usklađen sa svjetskim standardima.

Centar za dojku je posebno fokusiran na tačnost i brzinu do dijagnoze, te će u okviru svoje ekspertize raditi mamografiju, ultrazvuk, te komplentu patohistološku analizu, uključujući i imunohistohemijske biomarkere, što će omogućiti dijagnozu u roku od 7 dana.

FOTO:
FOTO:

Time će pacijenticama skratiti vrijeme neizvjesnosti i omogućiti brži pristup terapiji.

Mamografija je osnovna metoda u otkrivanju ranog karcinoma dojke, kada još uvijek ne postojesimptomi, i kada je postotak potpunog izliječenja najveći. Mamografija se, prema svjetskim vodičima,preporučuje jednom godišnje ženama starijim od 40 godina. Također, preporučuje se i ženama mlađimod 40 godina ukoliko u porodici imaju slučajeve karcinoma dojke. Naš Centar za dojku posjedujevrhunsku opremu , odličnu eksperitizu i savjetovanje, ali i obezbjeđuje ugodan ambijent za sve našepacijente. Prevencija malignih bolesti od izuzetnog je značaja po javno zdravlje i predstavlja najefikasniji pristup kontroli samih bolesti. Na više od 80% svih malignih bolesti moguće je uticati modifikovanjem faktora rizika koji su najodgovorniji za pojavu bolesti. Ukoliko do bolesti ipak dođe, njen ishod moguće je poboljšati ranim otkrivanjem, pravilnom i stručnom terapijom“, izjavila je Dr Una Delić.

Centar za dojku radiće svakog radnog dana, uz mogućnost zakazivanja pregleda putem telefona ilionline.

Takođe, za sve pacijentkinje koje nemaju zdravstveno osiguranje, postoji mogućnost plaćanja usluga po povoljnim cijenama zbog posebnih pogodnosti povodom otvorenja centra.

Pozivaju sve žene da iskoriste ovu priliku i na vrijeme urade mamografski pregled radi očuvanja svog zdravlja.

“U Centru za dojku dočekat će vas stručan i ljubazan tim koji će vam pružiti svu potrebnu podršku i pažnju, te u kratkom roku ukloniti sve neizvjesnosti i nedoumice u vez zdravlja vaših dojki. Vaše zdravlje je naš prioritet”, kaže dr. Delić.

Prihvati notifikacije