Magazin

Naš izbor brzog ručka za subotu: Teleći rižoto

Teleći rižoto je naš prijedlog za ove subote.

FOTO: MOSTARSKI.BA
FOTO: MOSTARSKI.BA

U nastavku slijedi recept koji ćete vrlo lako spremiti za svoje ukućane.

Pročitajte još

Sastojci:

100 grama telećeg buta bez kosti

30 grama crvenog luka

10 grama bijelog luka

0,03 litra teleće supe

70 grama riže

50 grama parmezana

20 grama maslaca

0,01 litra ulja

20 grama zelene salate

paradajz-pire

začini po potrebi

Priprema:

Sitno sjeckani crveni luk prepržite na maslinovom ulju, dodajte teleće meso isječeno na sitne kockice, malo bijelog luka te pržite. Nakon desetak minuta dodajte supu, posolite, dodajte maslac, biber, pa sve povežite s malo paradajz-pirea.

Dodajte rižu i dinstajte 10-15 minuta kako bi se skuhala al dente.

Pri kraju kuhanja dodajte parmezan i servirajte toplo u duboki tanjir. Jelo dekorišite listićima zelene salate.