Magazin

Može i kao užina: Integralna pita sa tikvicama

Donosimo vam prijedlog za današnji doručak ili užinu.

FOTO: JEKA MARIĆ/JEKIN KAPRIC
FOTO: JEKA MARIĆ/JEKIN KAPRIC

Slasna pita na malo drugačiji način.

Pročitajte još

SASTOJCI:

100 g ovsenih pahuljica150 ml jogurta50 ml ulja1 kašičica praška za pecivo1 kašičica soli200 g tikvica2 jajeta50 g susama

PRIPREMA:

U činiji pomiješajte pahuljice, jogurt i ulje, jaja, susam, so i prašak za pecivo, pa smjesu ostavite desetak minuta da pahuljice omekšaju. Za to vrijeme narendajte tikvicu i dobro je ocijedite od viška vode koju će pustiti. Smjesi sa pahuljicama dodajte ocijeđenu tikvicu i dobro promiješajte špatulom. Pleh (30×20 cm) obložite pek-papirom pa u njega sipaјtе dobijenu smjesu. Pitu pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok ne porumeni. Sačekajte da se pita malo prohladi pa je sijecite i servirajte.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.