Jet set

Mali Baja se riješio nadimka

Benjamin Kličić je bio još jedan od mnogih koji su se takmičili u Zvezdama Granda. Tokom njegovog takmičenja bio je prava atrakcija zbog stila pjevanja, boje glasa, pa čak jednim dijelom i ponašanja na sceni. Članovi žirija prozvali su ga „mali Baja“ zbog sličnosti sa Nedeljkom Bajićem Bajom.

FOTO: B. ŠIŠIĆ
FOTO: B. ŠIŠIĆ

Njegova mentorica Viki Miljković tada je mnogo vjerovala u Benjamina i bila mu velika podrška. Zahvaljujući njoj, Benjamin je došao u kontakt sa poznatim estradnim menadžerom Hilmom Peljtom i, od tada kreće uzlazna estradna putanja ovog mladog pjevača.

Već odavno je „pobjegao“ od nadimka „mali Baja“ jer Benjamin je izgradio svoj put, a par godina bez ijedne snimljene vlastite pjesme punio je klubove i dvorane. Prije nešto više od mjesec dana Kličić je objavio novu pjesmu „Vrelija od sunca“, koja je kod istinskih i pravih ljubitelja dobre i kvalitetne pjesme naišla na odličan prijem.

A, ta pjesma bila je samo uvertira u Benjaminov prvi album, koji uskoro treba da ugleda svjetlost dana.

-Još malo nas dijeli od promocije druge pjesme koja će se naći na mom albumu prvencu. To će biti album na kojem je tekstove i muziku radio jedan veliki, meni posebno drag čovjek, prijatelj i mentor. Na tom mom prvom albumu nećete naći nikakvih nemoralnih, trenutno trendovskih sadržaja. Velika mi je čast i zadovoljstvo, da konačno mogu da kažem koliko mi znači, što je za pjesmu„Vreliju od sunca“ i za još šest drugih pjesama zaslužan Petar Stokanović – rekao nam je Kličić.

A, onda se javno zahvalio Stokanoviću:

-Dragi Peki, hvala ti od srca za sve te predivne pjesme, za sav trud i mukotrpan rad u studiju, za sve duge razgovore i naravno za sva predivna opuštena i konstruktivna druženja. Ja nisam čovjek koji žuri u bilo čemu, hoću da sve ima svoje vrijeme, a pogotovo kad se radi o tako lijepim pjesmama, a koje će sve biti, ako Bog da, ekranizovane lijepim i onakvim spotovima kakvi dolikuju i meni i Petru Stokanoviću. Veoma ubrzo sve to podijelit ćemo sa sa ljubiteljima moje pjesme i zato poručujem svima da budu u toku, jer sada mogu da slobodno kažem, da će naredna godina, 2024. biti MOJA godina!

Razgovarao: Bato Šišić

Prihvati notifikacije