Jet set

„Tad sam prvi put ušao u kafanu, znao sam 5 pjesama“ Semir Jahić prvi nastup nikad neće zaboraviti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“, Semir Jahić gostovao je u emisiji „Grand parada“ i otkrio da je prvi put u životu nastupao veoma mlad.

Semir Jahić
FOTO: GRAND

Pročitajte još

-Možda sam sa 15 godina, ne sjećam se tačno, ali tako kao tinejdžer sam stao na malo veću binu. To je bila gradska bina, u nekom fazonu gdje djeca pjevaju neke hitove – rekao je, pa dodao kada je prvi put zapevao u kafani:

-To je bilo sa 18 godina. Prvi put sam ušao u kafanu sa jednim orkestrom iz mog grada, pozdravljam ih puno. Sjećam se da tada kada sam ušao sam znao pet pjesama. Bio je neki zimski period, nije bilo vrijeme svadbi i vrijeme žurki, ali uvijek je bilo tako zimi neke kafane, i onda je šef orkestra rekao dođi. Ja sam rekao znam samo pet pjesama. Rekao mi je nema veze, naučićemo, polako, i tako je krenulo.

Semir Jahić o svom prvom nastupu

Semir je u razgovoru za Grand dijelio svoje dalje planove o pripremanju novih pjesama, ističući zadovoljstvo rezultatima svoje nove pjesme „Lidija“.

-Ne pripremam, ali ovih dana ću da obavim par poziva i da poručim, tako da kažem, još jednu pjesmu – govorio je, a zatim dodao:

Semir Jahić
FOTO: GRAND

– Ovo je sasvim slučajan poziv, i sva ta priča, mi smo to za mjesec, dva dana sve uradili i završili. Čak nisam imao vremena ni da poslušam, da imam viziju kako će to ispasti. Čuo sam samo na demo snimku da je neki narodnjak. Sve mi se svidjelo, i rekao sam hajde može, uradiću to. Sve u svemu, ekstra.

Prihvati notifikacije