Jet set

Saša Popović za Bosnainfo govori o dramatičnom finalu ZG-a i novim audicijama, te otkriva šta možemo očekivati u novoj sezoni

Još jedna, 16. po redu, sezona mega popularnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" okončana je prije nekoliko dana pobjedom makedonske predstavnice Slavice Angelov.

FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
Popović je istinski medijski mag

Ova mlada pjevačica (21) iz Strumice nakon višemjesečne pjevačke borbe, rada i truda mentora da kandidatima priušte najbolje za njih, slavila je kao član tima Đorđa Davida, a njena pobjeda je za većinu bila iznenađenje iako je njen kvalitet pjevanja neosporan.

Podsjećanja radi, ona je u finalnoj noći osvojila 88.367 glasova, dok je drugoplasirani bio naš predstavnik Dragan Đurić koji je osvojio 71.747.

Veliki talenat u BiH

Sada kada je sezona završena i kada su se rukovodstvo ZG-a i članovi žirija zaputili na zasluženi odmor, kontaktirali smo istinskog medijskog i estradnog maga, te alfu i omegu Zvezda Granda, Sašu Popovića.

Čovjek koji je, slobodno se može reći, “dao hljeb u ruke”, stotinama mladih i talentovanih pjevača s Balkana i šire, govorio je za naš portal o protekloj sezoni ZG-a, dramatičnom finalu, planovima za narednu sezonu, novim audicijama i očekivanjima.

FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
Od nove sezone očekuje se mnogo

Nedavno je Popović izjavio u medijima kako je oduševljen talentom koji je prezentovan na audicijama u našoj zemlji:

“U Tuzli bilo je 100 kandidata, od tih 100 njih 90 je znalo da pjeva. A, od tih 90, 50 pjevaju odlično, a 20 izvrsno. Ove godine je i Niš bio dobar kada je Srbija u pitanju, bio je bolji i od Beograda i od Novog Sada. Na audicijama se najviše pjevaju pjesme Šaban Šaulića, Šerifa Konjevića, Saše Matića i Ace Pejovića”, otkrio je kreativni direktor ZG-a.

Za početak smo Popovića pitali gdje će na ljetovanje?

– Odmor ću provesti sa suprugom u našem stanu u Opatiji, mislim da sam zaslužio odmor jer nova sezona počinje već u septembru, kaže Popović za Bosnainfo.

Iznenađenje u finalu

Kaže da je i sam bio iznenađen pobjedom Angelov u finalu.

– Svi smo u žiriju pomalo iznenađeni jer Slavica nekako nije izbila u prvi plan tokom sezone, ali pošto je ona bila jedini kandidat iz Makedonije nekako su se Makedonci udružili i poslali najviše SMS glasova tako da je pošteno pobijedila, rekao nam je Saša.

Mnogo se govorilo o konfuznoj situaciji u finalu kada je Saša u jednom trenutku proglasio eliminaciju dvoje takmičara, nakon čega je jednog od njih, Dženana Rakića iz BiH, vratio na stolicu jer je došlo do zabune zbog broja glasova.

Popović nam je objasnio o čemu se tačno radilo, te tako demantovao razne priče o najmeštanjima.

– Podigao sam i Dženana i Sanelu iako su oboje ispali za treći krug. Nažalost, nisam dobro očitao poruke, a oboje su imali manje glasova od prvih četvoro uostalom i kazao sam tačan broj glasova. Ali eto, dešava se, moja greška, važno je da su prvih četvoro prošli dalje jer su imali više glasova, objasnio nam je naš sagovornik.

Svi se manje više slažu da je pjevački kvalitet kandidata u protekloj sezoni bio slabiji u odnosu na prijašnje sezone, a izuzetak nije ni Popović koji ima odličan sluh kad su pjevanje i balkanska muzika u pitanju.

– Što se tiče kvaliteta može da se diskutuje, ali je evidentno da je bilo malo dobrih narodnjaka. To je možda falilo, međutim takav je bio odziv na audicijama te godine za razliku od ove nove koja kreće u septembru i gdje imamo baš dobre kandidate i to su uglavnom bas dobri narodnjaci, otkriva Popović.

“Gile, pa svi ostali…”

Priča se da nas očekuju velike promjene u pravilima u novoj sezoni ZG-a.

– Da, bit će velikih promjena, ali za sada neću da otkrivam o čemu se radi, ostao je tajnovit popularni Sale.

Ipak, nešto je Popović i otkrio kada se radi o sastavu žirija oko kojeg se također “vrtila” priča kako će neki članovi poput Marije Šerifović, Dragana Stojkovića… napustiti takmičenje?

– Ne. Žiri ostaje isti, nikakvih promjena neće biti, odgovorio je Popović.

FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
FOTO: FACEBOOK/ZVEZDE GRANDA OFFICIAL
Sastav žirija ostat će isti

Za kraj smo ga upitali ko mu je najviše “legao” od pjevača u posljednjih desetak godina tokom kojih su bh. predstavnici uglavnom pobjeđivali?

– Ima ih dosta. Ali evo, možda Amara Gileta da izdvojim jer je prvi Bosanac koji je pobijedio, rekao nam je Popović.

Prihvati notifikacije