Jet set

Pitali smo Cecu: Ako pobijedi njen kandidat iz Bosne, hoće li doći kod nas na slavljenički koncert? Evo šta je odgovorila...

Započela je nova sezona popularnog regionalnog takmičenja „Zvezde Granda“, a žiri je ostao isti, samo sa nekim novim pravilima.

FOTO: B. ŠIŠIĆ
FOTO: B. ŠIŠIĆ

Jedan od članova žirija je i Svetlana Ceca Ražnatović. Ovo je njena treća godina u ovom takmičenju. Sjećamo se da su se tokom prve godine njenog žiriranja mnogi kandidati iz BiH, iz ovih ili onih razloga, imali neke dileme i ustezanja da je prihvate kao mentora, ali prošlom sezonom dosta toga se promjenilo.

FOTO: B. ŠIŠIĆ
FOTO: B. ŠIŠIĆ

U razgovoru za Bosnainfo, pitamo je da li nam se samo čini ili sada većinom mnogi kandidati iz BiH žele da im mentor upravo bude Ceca?

-Da, sve je to istina i ja za sve to imam razumjevanja. Ja sam zaista prvo bila iznenađena kada je Sanela Hasić mene izabrala, a prošle godine sam vidjela da prvenstveno dobri pjevači žele svi kod Marijeprvenstveno, pa kod Ane, pa kod moje kume Viki… Ali, sve je to iz nekih političkih pozadina, ali ta sezona je prošla je sjajno. A, i sezona koja iza nas je isto tako prošla dobro i dokazala da, ako činiš dobro, onda ti se dobro i vraća. Sva ta djeca su došla kod mene sa uvjerenjem, da ću ja učiniti nešto dobro za njih. Ponavljam Sanela je fantastičan pjevač, a takmičila se više puta i uvijek je stizala samo do trećeg kruga, nije mogla dalje. Ja kada sam je čula znala sam da ću je dovesti do finala, jer sam osjetila njen senzibilitet, tu njenu neku ljepotu u glasu, i htjela sam da je dovedem do cilja o kojem ona sanja godinama. A, pet godina je mnogo takmičiti se. Po pitanju Sanele, ja ne želim da budem skromna, taj njen kvalitet do sadaniko nije prepoznao,a ja sam to prepoznala. I, sretna sam zbog sebe. Ali, i moji momci takmičari su bili fantastačni. Jako sam jako sretna, što sam ostvarila Saneline snove i dovela je do finala, kaže Ceca.

Nedavno ste se na svojim Instagram objavama podsjetili na festival lidža i Vašeg nastupa na tom renomiranom festivalu sa hit pjesmom “Cvetak zanovetak”.

“Uh tad sam baš bila djevojčurak, ali i u tim mojim jako mladim godinama imala sam tu privilegiju u tadašnjoj staroj Jugoslaviji, da me jedna ogromna i najdominantnija diskografska kuća PGP RTB (tada), a danas PGP RTS mene predstavi na tom renomiranom festivalu u Sarajevu, odnosno Ilidži. Bila sam najmlađi izvođač, a pored mene bila je i Vera Matović iz iste diskografske kuće. I tada se ispostavilo da su svojim predstavljanjem mene na tom festivalu imali potpunu odluku. Moram da kažem i da se pohvalim da sam tako mlada osvojila sarajevsku publiku, a ko osvoji publiku u Sarajevu i BiH, onda taj nema daljnih problema, a to se pokazalo i na mnogim drugim primjerima pjevača i prije mene“.

Da je pobjedio neko iz od Vaših kandidata iz BiH onda bi ste morali sa istim da se pojavite u rodnom gradu tog pjevača. To je već tradicija, a za Vaš nastup u Federaciji ili BiH općenito vlada veliko interesovanje?

FOTO: B. ŠIŠIĆ
FOTO: B. ŠIŠIĆ

„Znate šta, velika je grehota kada u muziku uđe politika jer joj tu definitivno nije mjesto. Politici je mjesto u skupšinskim salama, a ne među narodom. Muzika je nešto što spaja i zbližava ljude i na neki način ih filtrira. Ja sam kroz moju muziku, kroz moje pjesme liječila duše ljudi. Dat će dragi Bog da snimim i novi album, da poslije Marine Tucaković snimim nešto dobro i kvalitetno, pa da ga promovišem sa ljudima koji nisu opeterećni bilo kakvom politikom ili podjeljenošću, već samo da uživaju u dobroj pjesmi koja širiljubav i radost. Ovog ljeta imala sam dosta koncerata, koji je su bili fantastični, bili su prepuni emocija, ljubavi, sreće“.

Uvijek Vas krasi taj fantastičan osmijeh kojim oko sebe širite samo pozitivnu energiju?

FOTO: VIKI I CECA SA NAŠIM SARADNIKOM/B. ŠIŠIĆ
FOTO: VIKI I CECA SA NAŠIM SARADNIKOM/B. ŠIŠIĆ

-Hvala na komplimentu, a poenta svega toga je duša. Ono što i kako nosiš u sebi, to isto prenosiš i na druge ljude. Ako si mračan, ako si okupiran lošim crnim mislima, ne može prije svega tebi samom, pai ljudima oko tebe da bude lijepo. Ja sam osoba koja je vesela po prirodi, osoba koja veseli narod, a uz narod veselim i sebe, rekla je za Bosnainfo Svetlana Ceca Rražnatović.

Razgovarao: Bato Šišić

Prihvati notifikacije