Kultura

Konjic: U okviru manifestacije 'Zimski grad' izvedena četiri igrokaza

Mladi glumci Amaterskog pozorišta "Neretva" Konjic su na manifestaciji "Zimski grad", u okviru programa nazvanog "Zimska bajka", izveli su četiri igrokaza.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

“Zimska bajka” naziv je programa kojim su se mladi članovi Dječije scene Amaterskog pozorišta Neretva Konjic predstavili publici, koja je mogla na ovaj način uživati u kazališnim sadržajima, navodi se u priopćenju Grada Konjica.

“Naši članovi, kojih na svu sreću ove godine imamo zaista mnogo, vrijedno su vježbali igrokaze ‘Bambi i svizac’, ‘Peća i vuk’, ‘Pepeljuga i Pinokio’ i ‘Ogledalce, koje su večeras izveli pred publikom. Mnogima je ovo prvi nastup, tako da smo zadovoljni i mi i djeca, ali i publika”, kazala je predsjednica Amaterskog pozorišta Neretva Ena Osmanović.

Naredne aktivnosti manifestacije “Zimski grad”, koju organiziraju Narodni univerzitet Konjic, Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, bit će organizirani izleti na planinu, te skijanje i plivanje kao edukativno – rekreativne aktivnosti, u kojima će tijekom raspusta moći uživati najmlađi Konjičani.